Karate er også en familiesport

 

Karate er også en familiesport, hvor hele familien kan deltage. I Holbæk Karate-Do har vi begynderhold og hold for øvede. Vi har både traditionel karate og sportskarate. Der er noget for alle i familien.

 

Vi har flere familier der træner sammen

 

Tænker du på at begynde til en sport, men ved ikke hvilken? Her kan du møde fire medlemmer af familien Hove som alle går til karate.

Far Bjarke (46 år) fik lokket sine børn med til karate: Valentin, Leonora og Katharina på hhv. 8, 10 og 11 år. De startede alle på begynderholdet sammen for 1½ år siden. Bjarke har godt nok sort bælte, og går også på det øvede hold for dem med bæltegrader fra 7. kuy til og med dangrad - men det betyder ikke noget. Det der betyder noget, er at de laver noget sammen. Og så er det praktisk at alle skal det samme sted hen og træne. Det giver et helt særligt fællesskab. Børnene blev lige så bidt af karate som faren. Alle tre børn tager til stævner, mens far Bjarke står og hepper på sidelinjen.

Vi oplever et stort sammenhold, både i familien og i klubben. Og man oplever hinanden på en ny måde.

Hvad betyder det for forældrene?

Vi oplever, at vi foretager os noget sammen med børnene, som styrker familiesammenholdet. Det er dejligt at ungerne ser frem til næste træning, og de har fået en bedre balance og øget kropsbevidsthed. Børnene er blevet bedre til at koncentrere sig og er blevet mere modne og tager mere ansvar for deres opgaver og er blevet mere modige. Desuden er det rart at vide at pigerne bedre kan klare sig i uheldige situationer, når den tid kommer og de begynder at gå i byen.

Hvad betyder det for børnene?

Børnene oplever, at de er blevet mere modige, fx i skolen, når de skal fremlægge eller har en test. Og så er de blevet bedre til at sætte grænser og sige fra, hvis der er noget de ikke synes er i orden. Der er en del opdragelse i at gå til karate. Man SKAL høre efter og man SKAL være stille og gøre hvad der bliver sagt.

Karate:

• Styrker samværet mellem børn og forældre

• Styrker børns koncentration, motorik, indlæring og selvværd, og giver en bedre kropsholdning

• Opbygger en bedre kondition og smidighed, og man lærer nye måder at bruge sin krop på

• Udvikler én mentalt og træner fokus

• Opbygger et fællesskab, interesse for hinanden og nye venskaber, som også skaber motivation for at komme til træning.

Kunne du tænke dig at gå til en sport hvor du kan træne:

• Selvforsvar
• Smidighed
• Fysisk styrke
• Balance
• Kropsbevidsthed
• Mental styrke.

Så lok familien med til en prøvetime i Holbæk Karate-Do.

I Holbæk Karate-Do har vi hold for begyndere og hold for øvede. Og børn og voksne træner sammen. Dog vil voksne og børn, som udgangspunkt ikke blive sat over for hinanden. Vi har et særligt hold ”Mini Ninjas” for de helt små (fra 4 til 7år) hvor vi leger karate ind i børnene.

I stedet for at forældrene sidder og venter mens deres børn er til sport, så kan forældrene deltage her ”Sportskarate begynder – Motion holdet” og samtidig gøre noget godt for sig selv.

Spørgsmål til ovenstående kontakt da vores Sensei Lars Reinholdt på telefonnr. +45 2528 8678